Problem with head unit..

In car entertainment: stereo; speakers; portable devices etc

Moderator:Scirocco Register

dixy42
Posts:37
Joined:Fri Jul 06, 2012 6:16 pm
fill in the right answer:15
Location:Flitwick, Bedfordshire
Problem with head unit..

Post by dixy42 » Mon Jun 10, 2013 10:03 pm

Hi guys. I have been using a jvc head unit for a couple of years. Recently the power cable (yellow and red wires intertwined) became loose so I soldered them back into the plug. Anyway. I pulled the head unit out yesterday and the solder broke causing a poof of smoke. The head unit was powered on at the time by the way. I bought a new cable as I thought the old one couldn't be soldered again. The fuse had blown in the main fuse box (15amp) so I replaced that. But the head unit won't turn on :( the fuse in the head unit itself is fine and I have tested the head unit directly on the battery and it piwers up fine. Baffled. Please help!



ianaudia4
Posts:3800
Joined:Wed Apr 01, 2009 4:35 pm
fill in the right answer:15
Location:Central London and Essex

Re: Problem with head unit..

Post by ianaudia4 » Mon Jun 10, 2013 10:41 pm

Do you have an in-line fuse on the live cable, sounds like it?


1984 MK2 Havanna brown Storm
1989 MK2 Alpine white Scala injection
2006 Audi A4 3.0TDI quattro (the beast)

dixy42
Posts:37
Joined:Fri Jul 06, 2012 6:16 pm
fill in the right answer:15
Location:Flitwick, Bedfordshire

Re: Problem with head unit..

Post by dixy42 » Mon Jun 10, 2013 10:50 pm

See I thought that. Had a look at all the visible wiring and couldn't see one. And surely the fuse in the fuse box would not have blown?



ianaudia4
Posts:3800
Joined:Wed Apr 01, 2009 4:35 pm
fill in the right answer:15
Location:Central London and Essex

Re: Problem with head unit..

Post by ianaudia4 » Mon Jun 10, 2013 11:14 pm

Do you have a multimeter? If so check power on the live feed, is fuse number 3 in properly? Could it be that the new cable you bought is the wrong one?


1984 MK2 Havanna brown Storm
1989 MK2 Alpine white Scala injection
2006 Audi A4 3.0TDI quattro (the beast)

dixy42
Posts:37
Joined:Fri Jul 06, 2012 6:16 pm
fill in the right answer:15
Location:Flitwick, Bedfordshire

Re: Problem with head unit..

Post by dixy42 » Tue Jun 11, 2013 7:26 am

The cable is exactly the same as my previous one.. I have checked every fuse in the box just to be sure and yes it was only number three that had blown.
I am absolutely useless with a multimeter so if you could offer guidense that would be great
I know where to put it on. But what setting should I have selected on the meter?



ianaudia4
Posts:3800
Joined:Wed Apr 01, 2009 4:35 pm
fill in the right answer:15
Location:Central London and Essex

Re: Problem with head unit..

Post by ianaudia4 » Tue Jun 11, 2013 8:21 am

Depends on which multimeter but generally set to less than 20v DC.


1984 MK2 Havanna brown Storm
1989 MK2 Alpine white Scala injection
2006 Audi A4 3.0TDI quattro (the beast)